Het gaat vooruit

(samenvatting gebeurtenissen september 2009)Vooruit_bb2dedals10-09-09019

Ongelooflijk hoe snel een gebouw de hoogte in gaat. Onze rustige tuin en het landelijke uitzicht zijn verdwenen. Stilaan wordt duidelijk dat de bouw van de B&B nog een gigantisch voordeel oplevert. Er komt een idee naar boven maar dat houden we nog eventjes geheim.

Ons terras (12 september 2009)

Terras_bb12september09004En dan is het zover. Ons laatste stukje privé wordt afgebroken. Het terras waar we allemaal de ganse zomer dankbaar gebruik van gemaakt hebben gaan ze afbreken. Ze moeten weten wat eronder verborgen zit. In ieder geval kunnen ze niet klagen dat er geen vrijwilligers zijn die de pootjes uit de mouwen steken!

 

Hemeltje lief! (15 september 2009)

Hemeltje_Lief_bb12september09013Tot nu toe kon ik ertegen maar dit gaat een stap te ver. Dat de hoeve niet zuiver te houden was en dat de keerborstel en dweil aan me vast lijken te hangen, dat wist ik op voorhand maar nu zit ik letterlijk op een zandberg. De 2 honden vinden het HEERLIJK maar ik ben er niet over te spreken. Ach ook dat gaat voorbij!!!!

 

Als de nood … (20 september 2009)

Nood_het_hoogst_bb12september09025Ach wat zit ik toch te klagen. Mijn poetsploeg staat alweer klaar! Als de nood het hoogst is dan is de redding nabij! De poetsdoek wordt al in aanslag gehouden!!!!!!!!

 

 

Het gelijkvloers is af (21 september 2009)

Gelijkvloers_af_bb16-09-092dedek032Het gelijkvloers is af. Nu beginnen we een duidelijker beeld te krijgen van de bouw. De dek is klaar en de inspectieploeg laat niet op zich wachten. Tot nu toe verloopt alles beter dan verwacht. Toen onze plannen vorm begonnen te krijgen zeide ze dat ik ongeveer één jaar moest tellen om alles rond te krijgen. Ik ben benieuwd of onze plannen te realiseren zijn op 9 maanden.

Wat gebeurt er.. (30 september 2009)

Wat_gebeurt_er_bb25sept09001We hebben te vroeg victorie geroepen. We hadden een vaag vermoeden. De hoeve was wel gerestaureerd maar dat het gedeelte waar vroeger de schuur en later de woonkamer was, dat daar de restauratie te wensen over liet. En inderdaad door de trillingen tijdens de bouwwerken kwam de waarheid boven water. De muren waren rot. Door het terug opvoegen hingen de buitenmuren nog aan elkaar maar binnen was het andere koek. De scheidingsmuur viel gewoon om als je er een duwtje tegen gaf en boven was het al niet veel beter. Dat betekent extra kosten. Wat een pech!